Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Οι μεταγραφές στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Οικονομική κρίση; Ναι, αλλά όχι στο ποδόσφαιρο. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν χρειάστηκε την παρέμβαση του… ΔΝΤ, θα λέγαμε μάλιστα ότι γνωρίζει πρωτοφανή άνθηση! Αν και υπολείπεται ένας ολόκληρος μήνας για την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου, εντούτοις για πρώτη φορά την τελευταία εικοσαετία έχουν συσσωρευτεί τόσα νέα αστέρια στη Σούπερ Λίγκα που θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους το πρωτάθλημα. Και είναι η «πρώτη φουρνιά», καθώς μέσα στον Αύγουστο και με τις τιμές (των παικτών) να πέφτουν, μπορεί να δούμε και άλλα αστέρια.






ΑΛΜΠΕΡΤ ΡΙΕΡΑ



Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου (περίπου είκοσι εκατ. ευρώ για τέσσερα χρόνια) προκάλεσε σεισμό στις τάξεις των φιλάθλων του Ολυμπιακού, που έστρωσαν… χαλιά για να τον υποδεχθούν στο «Ελ. Βενιζέλος». Ο Ισπανός μέσος μεγάλωσε στη γενέτειρά του, τη μαγευτική Μαγιόρκα, η οποία του φέρθηκε απλόχερα. Το 1999 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και δύο χρόνια αργότερα γνώρισε τη γυναίκα των ονείρων του σε μια ντίσκο. Η Ρωσίδα Γιούλα Κορόλιοβα, κατά τέσσερα χρόνια μεγαλύτερή του, τον ακολουθεί πλέον στην ποδοσφαιρική διαδρομή του (Μπορντό, Εσπανιόλ, Μάντσεστερ Σίτι, ξανά Εσπανιόλ και Λίβερπουλ) και του χάρισε ένα κοριτσάκι, την Αλεξάνδρα, που γεννήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Πέρα από το παχυλό συμβόλαιο που του πρόσφερε ο Ολυμπιακός, στην Ελλάδα θα έχει και τη συντροφιά του αδελφού του Σίτο, ο οποίος παίζει στον Πανιώνιο.





ΠΑΠΑ ΜΠΟΥΜΠΑ ΝΤΙΟΠ



Λόγω του θηριώδους παρουσιαστικού του (ύψος 1,94μ. και βάρος 92 κιλά) στην Αγγλία του κόλλησαν το προσωνύμιο «ντουλάπα». Ο Σενεγαλέζος σταρ της ΑΕΚ έγινε παγκοσμίως γνωστός στο Μουντιάλ του 2002, όταν πέτυχε το γκολ που χάρισε τη νίκη στη Σενεγάλη απέναντι στη Γαλλία. Οφείλει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό την καριέρα του στον Ανρί Καμαρά, ο οποίος ήρθε φέτος στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ατρόμητου. Ο Καμαρά τού άνοιξε την πόρτα στην Ευρώπη αλλά και στην Εθνική Σενεγάλης. Πέρα από τις ποδοσφαιρικές ικανότητες (έξι χρόνια καριέρας σε Φούλαμ, Πόρτσμουθ), έχει να επιδείξει πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, καθώς είναι ιδρυτής και βασικός χρηματοδότης οργανισμού για άπορα και αγράμματα παιδιά στην πατρίδα του. Είναι παντρεμένος (από πέρσι) με τη Γαλλίδα Μόρι, την οποία γνώρισε πριν από οκτώ χρόνια.





ΝΤΕΝΙΣ ΡΟΜΕΝΤΑΛ



Αν και Σκανδιναβός προσαρμόστηκε αμέσως στο μεσογειακό κλίμα της χώρας μας. Ο Δανός χαφ, που ήρθε από τον Αγιαξ για να καλύψει το κενό του Γκαλέτι στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής, έπιασε τον σφυγμό της «ερυθρόλευκης» ομάδας λέγοντας στα ελληνικά «είμαι Ολυμπιακός» στο τέλος της επίσημης παρουσίασής του. Ο «Ντένις ο τρομερός», όπως είναι πλέον το παρατσούκλι του, πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια. Η μητέρα του δεν μπορούσε να τον αναθρέψει και τον παρέδωσε στη γιαγιά του. Ο θάνατός της αποτέλεσε για εκείνον πολύ μεγάλη απώλεια γιατί την είχε σαν μάνα. Από μικρή ηλικία έπαιζε μπάλα, τένις, χάντμπολ αλλά τον κέρδισε το ποδόσφαιρο. Η πρόοδός του ήταν αλματώδης και στα δεκαοκτώ του αποκτήθηκε από την Αϊντχόφεν. Το ταξίδι είχε πλέον αρχίσει... Είναι παντρεμένος με τη Γουέντι από τον Μάιο του 2004 και έχουν δύο παιδιά.





ΑΡΙΕΛ ΙΜΠΑΓΑΣΑ



Ευεργέτης του είναι ο σημερινός προπονητής του Αρη Εκτορ Ραούλ Κούπερ. Μαζί του κατέκτησε τον πρώτο τίτλο στην καριέρα του, όταν έπαιζε ακόμη στην Αργεντινή (Λανούς) και μαζί του πήγε στην Ισπανία. Ο Αριελ Μιγκέλ Σαντιάγκο Ιμπαγάσα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, θα κοσμεί για τα επόμενα δύο χρόνια τον άξονα του Ολυμπιακού. Το βιογραφικό του τα λέει όλα: Μετρά 343 παιχνίδια και 33 γκολ στο πρωτάθλημα της «χώρας των ταύρων», έχει 38 ματς και τέσσερα τέρματα στο Κύπελλο, ενώ έχει αγωνιστεί σε 31 ευρωπαϊκές αναμετρήσεις πετυχαίνοντας τρία γκολ. Για να έρθει πάντως στην Ελλάδα χρειάστηκε να καμφθεί η αντίδραση της γυναίκας του, που ήθελε να μείνουν στην Ισπανία για να πάει το παιδί τους σε ισπανικό σχολείο. Φαίνεται όμως ότι ο Ολυμπιακός είχε λύση και γι’ αυτό το πρόβλημα.





ΑΛΕΝ ΜΠΟΥΜΣΟΝΓΚ



Ο νέος κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια στην καριέρα του. Στο ξεκίνημα είχε αποκληθεί «νέος Μαρσέλ Ντεσαγί» λόγω της ομοιότητάς του με τον παλιό Γάλλο αστέρα. Στην Οσέρ και στους Ρέιντζερς τον αποθέωναν, στη Νιούκαστλ τον αποδοκίμαζαν. Κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις τεράστιες γραμματικές του γνώσεις, εξ ου και το παρατσούκλι «l'intello», που σημαίνει «φιλόσοφος». Λατρεύει την αρχαία ελληνική φιλοσοφία, του αρέσουν ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Ναπολέοντας και τρελαίνεται για την ποίηση. Αλλωστε, έχει αδελφό ποιητή. Στο βιογραφικό του προσθέστε και το πτυχίο μαθηματικού από το Πανεπιστήμιο της Χάβρης. Επίσης, έχει αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητα και μαζί με τον Ροζέ Μιλά (ήρωα του Καμερούν στο Μουντιάλ του 1990) έχει ιδρύσει έναν οργανισμό που αποσκοπεί στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των φτωχών της επαρχίας Λιτοράλ του Καμερούν απ' όπου κατάγεται.





ΑΝΡΙ ΚΑΜΑΡΑ



Αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του Ατρόμητου. Ο επιθετικός Ανρί Καμαρά με σπουδαία καριέρα στα αγγλικά γήπεδα γεννήθηκε πριν από 33 χρόνια στη Σενεγάλη αλλά ο πατέρας του καταγόταν από τη Γουινέα. Οταν έφτασε η ώρα να διαλέξει εθνική ομάδα, ο πατέρας του επέμενε να παίξει στη Γουινέα, όμως εκείνος ήθελε στη Σενεγάλη. «Δεν την ξέρω καλά τη Γουινέα, η πατρίδα μου είναι η Σενεγάλη και θα παίξω εκεί». Δεν είχε άδικο. Επαιξε συνολικά 98 φορές στην Εθνική Σενεγάλης και πέτυχε 30 γκολ, ενώ το όνειρό του είναι να φτάσει τις εκατό. Μετά το τέλος της καριέρας του θέλει να γίνει μάνατζερ και να βοηθήσει τα μικρά παιδιά να αναδειχθούν και να βρουν τον δρόμο τους. Παντρεύτηκε τον Ιούνιο την αγαπημένη του Ορνέλα, με την οποία έχει αποκτήσει ένα αγοράκι, τον Γουόρεν, που είναι τριών ετών.





ΦΑΜΠΙΑΝ ΚΑΝΟΜΠΙΟ



Το νέο ίνδαλμα των φιλάθλων της Λάρισας έχει… στάμπα Λατινικής Αμερικής. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός από την Ουρουγουάη έχει να επιδείξει πλούσια καριέρα στα γήπεδα της Ισπανίας. Και μόνο το γεγονός ότι πριν από εφτά χρόνια τον επέλεξε ο Ράφα Μπενίτεθ για λογαριασμό της Βαλένθια (κατέκτησε μαζί της δύο τίτλους) αποδεικνύει την αξία του. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Πογκρέσο, μεταπήδησε σε μία από τις δύο μεγαλύτερες ομάδες της χώρας του, την Πενιαρόλ, κι εκτός από τη Βαλένθια φόρεσε στην Ισπανία τη φανέλα της Θέλτα και της Βιγιαρεάλ, από την οποία έμεινε ελεύθερος. Ο Κανόμπιο είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Η οικογένειά του τον ακολούθησε στην καινούργια «περιπέτεια» της καριέρας του και ήδη έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην πόλη της Λάρισας.





ΣΙΝΤΝΕΪ ΓΚΟΒΟΥ



Ο Γάλλος άσος που έρχεται για να αντικαταστήσει τον Σαλπιγγίδη στη δεξιά πλευρά των χαφ του Παναθηναϊκού έχει διάγει πολυτάραχο βίο. Μέσα στα γήπεδα κατέκτησε συνολικά 16 τίτλους (επτά συνεχόμενα πρωταθλήματα με τη Λυών) αλλά έξω από αυτά το όνομά του έχει εμπλακεί σε σκάνδαλα, κυρίως σεξουαλικά, με πιο πρόσφατη ιστορία εκείνη με την ιερόδουλη Ζάχια Ντεκάρ. Ο Γκοβού φημίζεται για την καλή σχέση του με το ποτό και τον Δεκέμβριο του 2008 είχε πιαστεί να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ. Εχει αμέτρητες κατακτήσεις, αλλά με την επί χρόνια αγαπημένη του Πασκάλ απέκτησε το 2005 ένα κοριτσάκι, τη Ναόμι, που είναι η μεγάλη του αδυναμία. Δηλώνει άθεος και μέχρι τα 17 του δεν τον απασχολούσε το ποδόσφαιρο. Ηθελε να γίνει φυσικοθεραπευτής ή γυμναστής.
 
Source: madata .gr

1 σχόλιο:

Alogomouris είπε...

Καλήμερα σας όμορφο το σιτε σας με ενδιαφέρει μια ανταλλαγή λινκ αν σας ενδιαφέρει επισκεφθείτε το μπλοκ μου alogomouris.blogspot.com η στείλε μου απάντηση στο alogomouris11@gmail.com
Σε ευχαριστώ

Stoixima: Livescores