Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Νότιος Αφρική 2010 - Πρόβλεψη Κατάταξης Α΄ Ομίλου

Παραδοσιακά οι μεγάλες διοργανώσεις ξεκινάνε με το πρώτο ματς των οικοδεσποτών.  Το φετινό Μουντιάλ ανοίγει την αυλαία του με την αναμέτρηση μεταξή Νοτίου Αφρικής και Μεξικού, με το δεύτερο μας να είναι μεταξύ των άλλων δυο ομάδων του Α΄ Ομίλου, Ουρουγουάης και Γαλλίας

Ένας απο του πιο ανοικτούς προς όλα τα αποτελέσματα ομίλους, όπου όλες οι ομάδες μπορούν να διεκδικήσουν όλες τις θέσεις.  Αυτό γιατί οι άλλοι ομίλοι συμπεριλαμβάνουν μια από τις κορυφαίες 7 ομάδες ενώ εδώ την θέση αυτή πήρε η διοργανώτρια Νότιος Αφρική.

Νότιος Αφρική

Ομάδα χωρίς ιστορία στο Παγκόσμιο Κύπελο και ένα έθνος συνδεδεμένο περισσότερο με το ράγκμπι παρά με το ποδόσφαιρό είναι σχετικά άγνωστες οι δυνατότητες τους.  Το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι ότι παίζουν εντός.

Μεξικό

Είχε απαγοητεύσει στο Μουντιάλ 2006.  Ξεκινώντας σαν μια από τις κορυφαίες 8 ομάδες αποκλείστικε από την φάση των 16 από την Αργεντινή.  Δεν έχουν κερδίσει ποτέ το Κύπελο αλλά με ένα δυνατό εγχώριο πρωτάθλημα έχουν όλα τα φόντα να παρουσιάσουν κάτι καλό.
Γαλλία

Στα χαρτιά οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές του 1998 και φιναλίστ του 2006 είναι το φαβορί στον όμιλο, παρόλα αυτά όμως δεν μας έπεισαν στα προκριματικά.  Όπως απέδειξαν το 2002, όπου υπερασπίζονταν τον τίτλο τους αλλά δεν είχαν σκοράρει ούτε ένα γκολ, είναι ικανοί για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο.

Ουρουγουάη

Αν και έχουν σηκώσει 2 φορές το τρόπαιο έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από το 1939 και το 1950 για να το λάβουμε σοβαρά υπόψη.  Το 2006 δεν είχαν καταφέρει καν να πάνε στο Μουντιάλ ενώ το 2002 δεν περάσανε από τον όμιλο τους.

Πρόβλεψη:

Επιλέγοντας από αυτό τον όμιλο είναι ρίσκο.  Παρόλο που στα χαρτιά η Νότιος Αφρική είναι η χειρότερη ομάδα του ομίλου έχω προαίσθημα ότι το πλεονέκτημα έδρας θα τους βοηθήσει να αποδόσουν.  Η Γαλλία από την άλλη ενώ είναι η καλύτερη ομάδα εύκολα μπορεί να μας απαγοητεύσει.

1. Μεξικό
2. Νότιος Αφρική
3. Γαλλία
4. Ουρουγουάη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Stoixima: Livescores