Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

UEFA και FIFA εναντίων Live Betting

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA) και η Ευρωπαϊκή (UEFA) σχεδιάζουν να απαγορεύσουν ή να περιορίσουν το Live Betting, (ζωντανό στοίχημα κατά τη διάρκεια των αγώνων), το οποίο θεωρούν ως βάση, πάνω στην οποία στήνονται πολλά παιχνίδια!
Αυτό ανακοίνωσαν την Παρασκευή (25/3) ο διευθυντής της νομικής υπηρεσίας της FIFA, Μάρκο Φίλιγκερ και ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.
«Είναι πολύ εύκολο να χειραγωγήσεις ένα ματς μέσω του Live Betting. Τα στοιχήματα κατά τη διάρκεια των αγώνων είναι πρόβλημα. Πρέπει να σκεφτούμε εάν θα πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχιστούν αυτά τα στοιχήματα», είπε ο Φίλιγκερ.

Από την πλευρά του ο Τζιάνι Ινφαντίνο σχολίασε ότι «δεν έχουμε πάρει καμία απόφαση, είμαστε στο αρχικό στάδιο των συζητήσεων αλλά αυτός είναι ο σκοπός μας». Η FIFA και η UEFA σκοπεύουν να στείλουν επιστολή στους μπουκμέικερς προκειμένου να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Οι Φίλιγκερ, Ινφαντίνο δεν εξήγησαν αν αναφέρονται σε συγκεκριμένα ειδικά στοιχήματα του Live Betting, ή ακόμη και το τελικό αποτέλεσμα. Η πρώτη αντίδραση πάντως από πλευράς των μπουκμέικερς ήταν επιφυλακτική, αφού δέχονται να καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων αλλά ξεκαθαρίζουν ότι «το μεγαλύτερο ποσοστό των στημένων αγώνων δεν αφορά το Live Betting».

Τόσο ο Φίλιγκερ όσο και ο Ινφαντίνο είπαν πάντως ότι δεν είναι κατά του στοιχήματα, αλλά τίθενται απέναντι από το παράνομο στοίχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Stoixima: Livescores