Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Παγκόσμιο Κύπελο 2010: Οι μονομάχοι

Μια ανάλυση πως έχουν περάσει στα τελικά της διοργάνωσης οι 32 μονομάχοι

A' Όμιλος

Νότιος Αφρική: Πέρασαν αυτόματα σαν οικοδεσπότες
Μεξικό: Μια απο τις 3 αντιπροσώπους τις Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής.  Ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους με τον Sven Goran Eriksson ως προπονητή και τερμάτησαν δεύτεροι πίσω απο τις ΗΠΑ.
Ουρουγουάη: Νικώντας την Κόστα Ρίκα σε ένα διπλό αγώνα play off μετά την 5η θέση που κατέλαβαν στο γκρουπ τους.  Νίκησαν 1-0 στο San Jose πρωτού φέρουν ισοπαλία 1-1 στο Montevideo.
Γαλλία: Πέρασε νικώντας την Ιρλανδία στα play off τερματίζοντας 2η στο γκρουπ της πίσω από την Σερβία.  Η νίκη της αμφισβητήθηκε έντονα αφού ήρθε με το χέρι-γκολ του Thierry Henry.

Β΄ 'Ομιλος

Αργεντινή: Μέχρι τους τελευταίους αγώνες η συμμετοχή των Αργεντινών ήταν αμφίβλολη.  Κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στους αγώνες με Περού και Ουρουγουάη.
Νιγηρία: Ακόμη μια ομάδα που δυσκολεύτηκε να πάρει την πρόκριση της στην τελική φάση έχοντας ως κύριο αντίπαλο την Τυνησία.
Κορέα: Αν και χρειάστηκε να δουλέψουν σκλήρα για να πάνε στο 7ο τους Παγκόσμιο Κύπελο στο τέλος τερμάτησαν πρώτοι στον όμιλο τους χάρι στις νίκες εναντίον τις Βορείου Κορέας και των ΗΑΕ.
Ελλάδα: Όλοι θυμόμαστε νομίζω πόσο καρδιοχτυπήσαμε για να περάσουμε στα τελικά.  Μετά το 0-0 με τους Ουκρανούς στην Ελλάδα χρειάστηκε εκτός έδρας νίκη με 0-1 για να περάσουμε από την διαδικασία των play off.


Γ΄ Όμιλος

Αγγλία: Μια απο τις Ευρωπαικές ομάδες που εξασφάλισαν εύκολα την πρόκριση τους με σημαντική βαθμολογική διαφορά από την Ουκρανία και Κροατία.  Νίκησαν 9 από τους 10 αγώνες που έδωσαν.
ΗΠΑ:  Πρώτοι στον όμιλο της Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής είναι μια από τις 3 ομάδες που αντιπροσωπεύουν την περιοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελο.
Αλγερία: Στα play off,  στα οποία ήταν ευδιάκριτη η ένταση, απέκλεισαν την Αίγυπτο.
Σλοβενία: Πέρασαν αποκλείοντας την Ρωσσία στα play off.   Πήραν την 2η θέση στον όμιλο τους τον οποίο συμπλήρωναν Τσεχία, Πολωνία και Σλοβακία.

Δ' 'Ομιλος
Γερμανία: Νικώντας την Ρωσσία στην δεύτερη θέση του ομίλου χάρη στην εντος και εκτός έδρα επιτυχία απένταντι στην ομάδα του Gus Hiddink.
Αυστραλία: Άνετη πρόκριση για τα καγκουρό που τερμάτισαν 1η στον όμιλο τους.  Ήταν αήττητοι στα τελευταία 8 παιχνίδια τους.
Σερβία: Απρόσμενα τερμάτισαν πάνω από την Γαλλία σε ενα όμιλο που συμπλήρωναν Αυστρία και Ρουμανία.
Γκάνα:  Ξεκινώντας δυνατά με 4 αήττητους αγώνες συμπεριλαμβανομένων των εκτός έδρας νικών στο Μάλι και Σουδάν.

Ε΄ Όμιλος

Ολλανδία: Πανεύκολη πρόκριση με 8 νίκες και ποτέ δεν δυσκολεύθηκαν στ αλήθεια απέναντι σε Νορβηγία και Σκωτία.
Δανία: Απίστευτη πορεία τερματίζοντας μπροστά από Σουηδία και Πορτογαλία, νικώντας 2-3 μέσα στην Λισσαβώνα.
Καμερούν: Με 2 ισοπαλίες αρχικά τα λιοντάρια κατάφεραν με τις νίκες τους εναντίον Γκαμπον και Τόγκο να περάσουν στο Παγκόσμιο Κύπελο.
Ιαπωνία: Το Καταρ, Ουζμπεκιστάν δεν ήτανε καθόλου άξιοι αντίπαλοι της νέα αυτής ανερχόμενης δύναμης στον αθλητισμό γενικότερα.
Ζ΄ Όμιλος

Ιταλία: Τυπικά άνετα η Αζούρι πέρασαν στο Παγκόσμιο Κύπελο αφήνοντας πίσω Ιρλανδία και Βουλγαρία.
Παραγουάη:  Η εντυπωσιακή 3η θέση στο Νοτιοαμερικάνικο γκρουπ με 10 νίκες (περισσότερες και από Βραζιλία) τους έδωσε το πολυπόθητο εισητήριο για την Νότιο Αφρική.
Νέα Ζηλανδία: Χωρίς το εμπόδιο της Αυστραλία οι Νεοζηλανδοί πρώτευσαν στον όμιλο τους και μετά στα play off απέκλεισαν το Μπαχρέιν.
Σλοβακία: Οι περισσότεροι περίμεναν την Τσεχία και την Πολωνία να έχουν καλύτερη τύχη από τους Σλοβάκους όμως η δυνατή τους άμυνα τους βοήθησε να τερματίσουν μπροστά από τους Σλοβένους.

Η' Όμιλος
Βραζιλία: Μια άνετη πρόκριση για την ομάδα του Dunga.  Με 9 νίκες και 7 ισοπαλίες σε 18 αγώνες τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλο τους.  Σημαντικότατες οι νίκες στην Ουρουγουάη και Αργεντινή.
Κορέα Βόρειος: Δύο Κορεάτικες ομάδες θα δούμε στην Νότιο Αφρική με την ομάδα του Kim Jong-Hun να τερματίζει πίσω από τους Νοτιοκορεάτες σε ένα 20μηνο προκριματικό όμιλο.
Ακτή Ελεφαντοστού: Αν και ακόμη ψάχνουν τον νέο τους προπονητή οι ελέφαντες πέρασαν αήττητοι στο Παγκόσμιο Κύπελο.
Πορτογαλία: Δοκιμάστηκε αρκετά η ομάδα του Carlos Queiroz που τερμάτισε μόλις δεύτερη πίσω από την Δανία και χρειάστηκε να νικήσει την Βοσνία-Ερζεγοβίνη στα playoff.
Θ΄ Όμιλος

Ισπανία: Ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης δεν δυσκολεύτηκε ποτέ από την Βοσνία, Τουρκία και Βέλγιο.
Ελβετία: Μετά από ένα κακό ξεκίνημα με μια ήττα από το Λουξεμβούργο εντός έδρας στην συνέχεια είχαν 5 νίκες και έκοψαν πρώτοι το νήμα στον όμιλο τους.
Ονδούρα: Πίσω από ΗΠΑ και Μεξικό χρειάστηκε να νικήσουν την Κόστα Ρίκα στο τελικό τους παιχνίδι για να περάσουν.
Χιλή: Η νεαρή αυτή ομάδα ξεπέρασε τις δυνατότητες της τερματίζοντας πίσω από την Βραζιλία νικώντας 4-2 την Κολομβία για να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους στην κορυφαία διοργάνωση της ΦΙΦΑ στην Νότιο Αφρική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Stoixima: Livescores