Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Νότιος Αφρική 2010 - Οδηγός Στοιχήματος Παγκοσμίου Κυπέλου 2010

Σε λίγες μέρες η Νότιος Αφρική θα είναι η πρώτη Αφρικανική χώρα που θα διοργανώση την μεγάλη αυτή γιορτή. Ο ενθουσιασμός θα είναι μεγάλος αλλά η μεγαλύτερη ερώτηση είναι πια χώρα θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελο και αν αξίζει το στοίχημα.

Μπορείτε να βρείτε εκατοντάδες προτάσεις για στοίχημα. Κάποιες απο φίλους στην γειτονική καφετέρια ενώ κάποιες άλλες απο μελέτη για τις ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελο και στατιστικών.. για την δεύτερη αυτή περίπτωση μπορείτε να βρείτε άπειρα αποτελέσματα στο Google, το τρικ όμως είναι να ξέρετε τι να κάνετε με αυτές τις πληροφορίες για να βγάλετε τα δικά σας προγνωστικά.

Σε αυτό τον οδηγό Παγκοσμίου Κυπέλου 2010 θα αναλύσουμε κάθε ομάδα απο τα φαβορί για την κατάκτηση του δίνοντας σας στοιχηματικές συμβουλές στο πως να στοιχηματίσετε αυτό το καλοκαίρι στην Νότιο Αφρική.

Τα φαβορί των πιο πολλών είναι η Βραζιλία και η Ισπανία

Υπο την καθοδήγηση του Dunga είναι αποδεκτό ότι η Βραζιλία πέζει καταπληκτικό ποδόσφαιρο και με τον Fabio Capello να δηλώνει ότι η Βραζιλία επιτέλους πέζει σαν ομάδα με αυτό προπονητή. Απο μόνοι τους οι ποδοσφαιριστές της τρομάζουν τον κάθε αντίπαλο, πόσο μάλλον όταν καταφέρνουν να παίξουν σαν ομάδα. Στα τελευταία 18 Παγκόσμια Κύπελα έχουν κερδίσει τα 5, αυτό τους δίνει τιμή γύρω στα 4.6. Οτιδήποτε πάνω από αυτή την τιμή συναντήσετε σε εταιρείες στοιχημάτων θα λέγαμε να το ποντάρετε αν πιστεύετε σε αυτή την ομάδα.

Η Ισπανία, Πρωταθλητές Ευρώπης 2008 πάντα θα είναι ένα απο τα φαβορί των Παγκοσμίων Κυπέλων αλλά το σερί των 35 αγώνων χωρίς ήττα μεταξύ Νοέμβρη 2006 και Ιούνη 2009 έχει δόσει μια άλλη δυναμική και οι κριτικοί θεωρούν ότι θα φτάσουν ψηλά. Πως θα μπορούσαμε εμείς να πιστεύαμε διαφορετικά?
Με καμμιά κατάκτηση σε 12 συμμετοχή και με μόνη εξαίρεση το Euro 2008 η Ισπανία δεν τα καταφέρνει να φτάσει στην πηγή στις μεγάλες διοργανώσεις.  Οπόταν η συμβουλή μας είναι να ποντάρετε εναντίον τους.  Αυτό μπορεί να γίνει στα Στοιχηματικά Ανταλλακτήρια όπου μπορείτε να ποντάρετε εναντίον κάποιου που πιστεύει ότι θα το σηκώσουν οι Ισπανοί!

Οι bookmakers έχουν την Αγγλία ως τρίτο φαβορί. Είναι η ομάδα που κάθε φορά μας αναγκάζει να πούμε "Φέτος είναι η χρονιά τους" αλλά ποτέ δεν μας επιβεβαιώνει.  Παρόλα αυτά βρίσκουμε τις τιμές των πρακτορείων μη ρεαλιστικές και χαμηλές.  Οπόταν και εδώ θα προτείναμε να στοιχηματίσετε εναντίων τους στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλου.

Επόμενος μας σταθμός η Ιταλία.  Η αποδόσεις τους τελευταίους μήνες αυξομειώνοντε γύρω στα 17.  Είναι αρκετά ψηλές και προκλητικές.  Μην ξεχνάμε ότι είναι οι πρώην Παγκόσμιοι Πρωταθλητές και μέχρι που έφτασαν στο Euro 2008.  Δεν είναι καθόλου απίθανο να κερδίσουν μεγάλες διοργανώσεις καθώς έχουν 4 κατακτήσεις σε 17 συμμετοχές Παγκοσμίων Κυπέλων.  Με τέτοιες αποδόσεις θα πρέπει να είμαστε ανόητοι να μην σας προτείνουμε να στοιχηματίσετε ένα μικρό ποσό στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλου από τους Ιταλούς.

Απο τις Αφρικανικές ομάδες αυτή που ξεχωρίζει είναι η Ακτή Ελεφαντοστού.  Με τα πορτοκαλί μπλουζάκια τους όλοι ελπίζουν να έχουν την ίδια ποιότητα και στο ποδόσφαιρο με τους Ολλανδούς.  Πολλοί κριτικοί και παίκτες θα ήθελαν να τους δουν να προχωράνε αρκετά στην διοργάνωση του Ιουνίου.  Με τις υπάρχον αποδόσεις και με το δεδομένο ότι η Βραζιλία είναι η μόνη ομάδα που κατάφερε να πάρει Παγκόσμιο Κύπελο εκτός τις δικής της ηπείρου, μας δίνει κάποιες ελπίδες να στοιχηματίσουμε έστω και λίγα λεφτά σ΄αυτή την ομάδα.

Κανείς από τους online bookmakers δεν βλέπει την Αυστραλία ή κάποια Ασιατική ομάδα να έχει καλή πορεία.  Εδώ έχουμε την πιο εύκολη δουλειά για να κάνουμε μια γενική ανάλυση.  Με την δυναμική των άλλων ομάδων και το ότι όλα τα ματς είναι στην ουσία εκτός έδρας δεν βλέπουμε πως θα μπορούσαν αυτές οι ομάδες να προχωρήσουν.  Ίσως στο μέλλον κάποιες απο αυτές τις Ασιατικές ομάδες να αξίζει να προσεχθούν αλλά όχι ακόμη.  Με το ταλέντο που άρχισε να εμφανίζετε σε Κίνα και Ιαπωνία θα μπορούσε να περιμένουμε περισσότερα απο αυτούς το 2014 ή 2018.

Η Αργεντινή είναι άλλη μια ομάδα που αξίζει της προσοχής μας.  Κανείς δεν μπορεί να πει ότι έχουν πάει με ευκολία στο Παγκόσμιο Κύπελο.  Έχουν κερδίσει την συμμετοχή τους νικώντας στο τέλος την Ουρουγουάη, με τους περισσότερους να ρίχνουν το φταίξιμο για την μέτρια πορεία στον προπονητή της ομάδας Ντιέγκο Μαραντόνα, για τις επιλογές του στους παίκτες και το rotation.  Αν και την συμπαθούμε απλά δεν πιστεύουμε ότι ο Μαραντόνα έχει τις εμπειρίες και ικανότητες να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελο 2010.  Γι αυτούς τους λόγους δεν θα σας προτρέψουμε να στοιχηματίσετε υπέρ τους αλλά ούτε και εναντίον.

Τέλος πάμε στους διοργανωτές, Νότιος Αφρική.  Τα τελευταία χρόνια έχουμε βομβαρδιστεί από τα διεθνή ΜΜΕ αν θα προλάβουν να είναι έτοιμοι για να φιλοξενήσουν την μεγάλη αυτή διοργάνωση.  Ευτυχώς έχουν προλάβει σε ικανοποιητικό βαθμό να είναι έτοιμοι.  Το πρόσφατο Confederations Cup ήταν πετυχεμένο με 4 πόλεις να φιλοξενούν στα στάδια τους την διοργάνωση.
Η ερώτηση όμως τώρα είναι άλλη.  Πόσο μακρυά μπορούν να φτάσουν?  Θα κάνουν νίκη?

Παρόλο που η νίκη θεωρείτε απίθανει δεν πρέπει να υποτιμάμε το πλεονέκτημα τις έδρας.  Το 2002 στο Παγκόσμιο Κύπελο που συνδιοργανώθηκε απο Ιαπωνία και Νότιο Κορέα, η Νότιος Κορέα έφτασε στα ημιτελικά, προς έκπληξη όλων, και δύσκολα τους απέκλεισε η Γερμανία με 1 γκολ.  Το ίδιο και το 2006 η Γερμανία φιλοξενόντας το τουρνουά είχε τερματίσει στην 3η θέση και αν πάμε ακόμη πιο πίσω στο 1998 η Γαλλία σήκωσε το Κύπελο που φιλοξένησε.  Με όλα αυτά βλέπουμε ότι δεν μπόρεις να αγνοήσεις εντελώς τους οικοδεσπότες..
Το συμπέρασμα είναι ότι κανείς δεν μπορεί με μεγάλη ευκολία να προβλέψει τι θα γίνει αυτό το καλοκαίρι.  Περιμένουμε και την γνώμη σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Stoixima: Livescores