Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Στοίχημα: ντόμινο αποκαλύψεων σε Κύπρο και Τουρκία

Σε ένα ακόμα ύποπτο παιχνίδι είναι μπλεγμένο το όνομα του ΑΠΟΠ/Κινύρας Κύπρου. Σύμφωνα με κυπριακά δημοσιεύματα και με βάση την έρευνα που έκανε η στοιχηματική εταιρεία που είχε φέρει στο φως και τις άλλες υποθέσεις στημένων αγώνων στο κυπριακό πρωτάθλημα, υπάρχουν υποψίες ότι το αποτέλεσμα του αγώνα του ΑΠΟΠ/Κινύρας με τον Απόλλωνα ήταν προσυμφωνημένο.

Το παιχνίδι έγινε το περασμένο Σάββατο και κίνησε το ενδιαφέρον των διωκτικών αρχών λόγω του ασυνήθιστου όγκου στοιχημάτων στη νίκη του Απόλλωνα. Η UEFA έχει όλα τα στοιχεία στη διάθεσή της και αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να στείλει «κίτρινο φάκελο» στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ύποπτο. Αν στείλει «κόκκινο φάκελο», σημαίνει ότι το παιχνίδι κατά πάσα πιθανότητα ήταν στημένο. Είναι ο πέμπτος αγώνας του κυπριακού πρωταθλήματος που απασχολεί την UEFA και ο τρίτος που εμπλέκεται ο ΑΠΟΠ/Κινύρας.

Όλη η λίστα με τα ύποπτα Κυπριακά παιχνίδια:

Κόκκινος φάκελος Περίπτωση όπου τα στοιχεία κάποιου αγώνα εισηγούνται ότι κατά πάσα πιθανότητα έχει στηθεί.


ΑΠΟΠ/Κινύρας Πέγειας-ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς (6 Μαρτίου 2010)
ΕΝΠ-ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς

Κίτρινος φάκελος Περίπτωση όπου τα στοιχεία δείχνουν ότι ίσως κάποιος αγώνας έχει στηθεί.


Εθνικός Άχνας-ΑΠΟΠ/Κινύρας Πέγειας (1η Μαρτίου 2010)
Ερμής Αραδίππου-Ομόνοια (21 Φεβρουαρίου 2010)
ΑΠΟΠ/Κινύρας Πέγειας-Απόλλωνας

Μεγάλος θόρυβος για τα στημένα γίνεται και στην Τουρκία. Χθες η αστυνομία ανέκρινε 15 άτομα που εκτιμάται ότι ανήκουν στο κύκλωμα ή έχουν σημαντικές πληροφορίες. Ανάμεσά τους είναι προπονητές, παίκτες και παράγοντες ομάδων, όπως ο βοηθός προπονητή και ο τερματοφύλακας της Μπουγιουκσεχίρ. Οι ανακρίσεις θα συνεχιστούν και ο κύκλος των υπόπτων αναμένεται να μεγαλώσει πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Stoixima: Livescores